• Dată22 iunie 2024
  • Oră20:00 - 21:00
  • LocațieSat Cobor, comuna Ticușu, Brașov

Descriere eveniment

Faceți loc în calendare pentru a doua ediție a festivalului „Cobor între Stejari”, în minivacanța de Rusalii, pe 22 și 23 iunie, pentru a descoperi o zonă cu o biodiversitate unică.
Cobori între stejari și vezi frumusețea satului Cobor și a naturii de aici prin muzică, cultură, drumeții și mâncare bună locală.
𝐏𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦𝐮𝐥 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥𝐮𝐥𝐮𝐢
🌳 Sâmbătă, 22 iunie 🌳
◾️10:00 Turul satulului transilvănean Cobor (durată aproximativă 1,5h)
◾️11:00 Tur ghidat la stejarii seculari din Ticușu – drumeție de aproximativ 4,5 ore (tur cu înscriere prealabilă, recomandat celor care au mai făcut drumeții de cel puțin 10 km)
◾️11:45 Tur de cunoaștere și recunoaștere a universului botanic și entomologic (insectelor) al Colinelor Transilvaniei – turul este unul ghidat și este recomandat familiilor cu copii (durată 1 h)
◾️12:00 Turul Fermei de biodiversitate Cobor (durată 2,5h)
◾️15:45 Tur de cunoaștere și recunoaștere a universului botanic și entomologic (insectelor) al Colinelor Transilvaniei – turul este unul ghidat și este recomandat familiilor cu copii (durată 1h)
◾️17:00 Turul satulului transilvănean Cobor (durată aproximativă 1,5h)
🎼 19:00 Concert Ana Coman
🎼 20:00 Concert Moonlight Breakfast
🎬 21:30 Proiecție de film
🌳Duminică, 23 iunie 🌳
◾️10:00 Turul satulului transilvănean Cobor (durată aproximativă 1,5h)
◾️11:00 Tur ghidat la stejarii seculari din Ticușu – drumeție de aproximativ 4,5 ore (tur cu înscriere prealabilă)
◾️11:45 Tur de cunoaștere și recunoaștere a universului botanic și entomologic (insectelor) al Colinelor Transilvaniei – turul este unul ghidat și este recomandat familiilor cu copii (durată 1 h)
◾️12:00 Turul Fermei de biodiversitate Cobor (durată aproximativă 2,5h)
◾️15:45 Tur de cunoaștere și recunoaștere a universului botanic și entomologic (insectelor) al Colinelor Transilvaniei – turul este unul ghidat și este recomandat familiilor cu copii (durată 1 h)
◾️17:00 Turul satulului transilvănean Cobor (durată aproximativă 1,5h)
🎼 19:00 Hanu’ cu Bragă
🎼 19:30 Concert Taraf de Caliu și Viorica
🎬 21:30 Proiecție de film
𝐏𝐞 𝐭𝐨𝐭 𝐩𝐚𝐫𝐜𝐮𝐫𝐬𝐮𝐥 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥𝐮𝐥𝐮𝐢:
– Tur ghidat pe bicicletă (cost separat față de biletul de acces în festival)
– Mic târg cu meșteșugari și artizani locali
– Expoziție de fotografie
– Se pot trimite vederi de la festival
– Se poate mânca de la producători locali
Evenimentul este realizat cu sprijinul Alpha Bank, în parteneriat cu Poșta Română, Serviciul Public Județean Salvamont – Salvaspeo Brașov, Asociația Salvatorilor Montani România, Voluntariat Brașov.
🎟️ Biletele se pot achiziționa de pe livetickets.ro:https://www.livetickets.ro/bilete/cobor-intre-stejari
*În prețul biletului sunt incluse: intrarea la concerte, tururile ghidate, accesul la atelierele pentru copii.
𝐃𝐞𝐬𝐩𝐫𝐞 „𝐂𝐨𝐛𝐨𝐫 𝐢̂𝐧𝐭𝐫𝐞 𝐬𝐭𝐞𝐣𝐚𝐫𝐢”
Festivalul este realizat de Fundația Conservation Carpathia cu scopul de a pune în valoare pajiștile cu stejari seculari din jurul satului Cobor, și de a prezenta eforturile de refacere a acestora. Fundația Conservation Carpathia a demarat în anul 2019 un proiect de reconstrucție ecologică în zonă, plantând până acum 550 puieți de gorun (Quercus petraea). Satul Cobor, unul dintre cele mai vechi sate transilvănene, este situat la mijlocul acestor pășuni de stejar unice în Europa. Localitatea se mai distinge prin pășunile cu înaltă valoare naturală, dar și sura de stepă care a revenit aici prin eforturile Fundației Conservation Carpathia.
Prima ediție a festivalului „Cobor între Stejari” a fost premiată în cadrul „Galei Premiile Anului 2023 în Cultură la Brașov”, la categoria „Debut”.